Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 14:21 - Класическа диета
Автор: fittness Категория: Спорт   
Прочетен: 511 Коментари: 0 Гласове:
0



Диета е предназначена за справяне със затлъстяването, с цел да се подобри обмяната на веществата за намаляване на излишните мазнини.

Хранителният режим предвижда намаляване на калорииния прием поради ограниченото потребление на захар, които се абсорбира бързо и се превръща в организма като мазнини.

Препоръчани продукти и ястия.

Хляб и продукти от брашно: Черен хляб, жито и брашно, продукти с трици. Брой на зърно е с лимит до 150 грама на ден. Ако теглото не се намалява, намалете потреблението на хляб.

Супи: Предимно вегетариански зеленчуци, плодове на чубрица плодове и ягодоплодни култури, с ксилитол, 2-3 пъти седмично по слаб зеленчуков бульон. Норма супа 250 гр

Ястия от зеленчуци: Ястия от варени и печени зеленчуци (бяло зеле, и цвят, тиквички, тиква, ряпа, домати, патладжан). Ястия от картофи, цвекло, моркови, зелен грах в ограничено количество (по-малко от 200 грама на ден). Ограничете осолените и мариновани зеленчуци.

Ястия от зърнени храни и тестени изделия: Можете да използвате овесена каша, варени макаронени изделия, гювечите, пудинги, с прибавянето на зеленчуци и плодове, но в ограничени количества, в резултат на намаление на зърно. От препоръчително да се използва елда, булгур и овес.

От месо: птици, зайци, морски дарове. Варено парче, последвано от охлаждане, печене или пържене. Варен език, черния дроб (ограничено).

Яйца: 1/2 бр. средно на ден, твърдо сварени.

Мляко: млечни продукти и ястия от тях. Мляко и млечни продукти. Киселото е ограничено.

Студени ястия и закуски: Салати и мариновани зеленчуци, растителни хайвер, салати, морски дарове, месо, риба, херинга.

Плодове: Плодове, желета, компоти.

Сосове и подправки: Зеленчуков бульон, копър, магданоз, ванилия, канела.

Напитки и сокове: Кафе, сокове от зеленчуци, плодове.

Изключва: Бутер сладкиши, говеждо месо, чай, мляко, супа с грис, ориз, макаронени изделия, супи, картофи, зърнени храни с тестени изделия, сметана, сирене, осолени, осолени и мариновани зеленчуци, грозде, стафиди, банани, смокини, дати, сладки сокове.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив