Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2011 14:27 - Диета с ябълков оцет
Автор: fittness Категория: Спорт   
Прочетен: 1534 Коментари: 0 Гласове:
0



Ябълковият оцет се е използвал в народната медицина. Наблюденията тогава показали, че той подпомага за бързото възстановяване на силите на човек, тъй като нормализира киселинно-основното равновесие в неговия организъм. Диетологът Джарвис предлага ябълковия оцет да се използва в съчетание с определен хранителен режим, например да се ограничи консумацията на месо и мазнини, за сметка на повече риба, морски продукти, зеленчуци, плодове и зърнени храни. В книгата на Джарвис се дава рецепта за домашно приготвяне на ябълков оцет. Ето и самата рецепта:

Ябълките се измиват, настъргват се на едро ренде. Ябълковото пюре се изсипва в стъклен съд и се залива с гореща вода (на 1 литър вода – 800 гр ябълково пюре). На всеки литър вода се добавя по 100 г захар или мед, а за ускоряване на ферментацията – по 10 г мая или 20 г сух ръжен хляб.

 

Първите 10 дни съдът се държи отворен при температура 20-30 градуса, 2 до 3 пъти дневно ябълковата смес се разбъква с лъжица. След това пюрето се прецежда през тънко сито. Сокът също се прелива в съд с широко гърло. По желание се добавя на всеки литър сок по 50 до 100 грама мед или захар.

След това съдът се затваря и оставя на топло място, за да се продължи ферментацията, която обикновено приключва след 40 до 60 дни. Оцетът се филтрира, налива се в бутилки и плътно се затваря. Съхранява се в хладилник при температура 6-8 С.

Две чаени лъжички ябълков оцет се разреждат в чаша вода и се пият един-два пъти на ден.

При затлъстяване се препоръчва ябълковият оцет да се пие по 2 чаени лъжички в чаша вода 3 до 4 пъти дневно след хранене. Ефектът се забелязва след два месеца, а особени резултати могат да се видят след две години.



Тагове:   диета,   оцет,   отслабване,   ябълков,


Гласувай:
0



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Спечели и ти от своя блог!
Архив